Behandeling van psychiatrische klachten door het ambulante behandelteam

Voor wie? 

We bieden een poliklinisch behandel- en hersteltraject aan voor mensen met psychiatrische klachten/kwetsbaarheid. De behandeling is geschikt voor mensen met uiteenlopende problematiek: angst/paniekklachten, depressieve klachten, persoonlijkheidsproblematiek, herstel na een psychotische episode, posttraumatische stressklachten.

Expertise

Het ambulante behandelteam biedt geestelijke gezondheidszorg. In het team is expertise aanwezig van GGZ-agogen, psychiatrisch verpleegkundigen, uitwendig therapeut, psychiater, GZ-psycholoog, verpleegkundig specialist en lichaamsgericht therapeut. We werken samen met een muziektherapeut en kunstzinnig therapeut.

Behandelaanbod

Het behandelaanbod bestaat uit:

- Individuele behandeling door een regiebehandelaar (psychiater, GZ-psycholoog of verpleegkundig specialist), bijvoorbeeld EMDR, lichaamswerk, psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie.

- Groepstherapie onder leiding van de verpleegkundig specialist/lichaamsgericht therapeut.

- Wekelijks gesprek met een behandelondersteuner.

- Uitwendige therapie door uitwendig therapeut.

- Muziektherapie (groepstherapie of individueel).

- Kunstzinnige therapie (groepstherapie of individueel).

- Groepsmodule: Positieve Gezondheid.

- Groepsmodule: Herstellen in het Groen.

- Groepsmodule: slaap verbeteren.

- Groepsmodule: ACT (Acceptance Commitment Therapie).

In overleg wordt bepaald aan welke behandelonderdelen je deelneemt, passend bij je hulpvraag en je behandeldoelen. Het behandelteam kan behandelingen thuis aanbieden of op locatie (maximaal 15 km vanaf Urtica/de Vijfsprong).

Herstelondersteunende behandeling

De behandeling op de Vijfsprong richt zich steeds meer op herstel. Dat betekent voor ons niet hetzelfde als genezen van klachten. Het betekent dat je in het traject je weg gaat vinden om om te gaan met je psychische kwetsbaarheid. We helpen je te ontdekken wat je hierin nodig hebt, om extra goed voor jezelf te leren zorgen en om je eigen draad weer op te pakken op meerdere levensgebieden. We zijn sterk gericht op de eigen regie, de eigen mogelijkheden en de eigen waarden van jou als cliënt.

Informatie en aanmelden: Wil je meer informatie, dan kun je je een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je je aanmelden voor de intakeprocedure, dan heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Je aanmeldbrief en aanvullende informatie kun je sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de intakeprocedure en de gemiddelde wachttijden voor de ambulante behandeling klik hier: aanmelding, intake en behandeling GGZwachttijden

Bekostiging

Urtica de Vijfsprong biedt erkende GGZ behandeling. We hebben op dit moment geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij niet-gecontracteerde zorg bieden aan de mensen die bij ons in behandeling zijn. Dat betekent ook dat de facturen van de behandeling niet rechtstreeks naar de zorgverzekering gaan, maar dat je deze zelf ontvangt. Je dient deze facturen zelf in bij de zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis wordt de behandeling volledig vergoed, bij een naturapolis wordt er een gedeelte niet vergoed.

Als je een naturapolis hebt kun je wel terecht bij Urtica de Vijfsprong. Wij vragen je dan wel om in het huidige kalenderjaar over te stappen naar een restitutiepolis. De restitutiepolis gaat dan in per 1 januari van het volgende kalenderjaar.

Indien je ook een wens hebt voor dagbesteding op Urtica de Vijfsprong is het van belang dat je bij je gemeente een WMO-indicatie aanvraagt voor dagbesteding. Voor meer informatie hierover en over de mogelijkheden kun je contact opnemen met Sandra Ros: 06-23562517 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

terug naar pagina Behandeling en herstel

Reeoordweg 2a
7251 JJ  Vorden
Webteur

Algemeen 0575 - 55 34 59
Winkel 0575 - 47 10 43
Spoednummer voor cliënten van Urtica 0575 - 55 73 54