Skip to main content
  • Buitenhuizen Urtica de Vijfsprong Vorden

Buitenhuizen

De buitenhuizen bieden kleinschalig wonen voor individuen en kleine groepen cliënten die met enige begeleiding hun leven zelf kunnen vormgeven. Dit kunnen zowel mensen met een VGZ als een GGZ indicatie zijn. Zij kunnen tijdelijk of voor onbepaalde tijd van onze woonzorg gebruik maken. De woningen zijn ingebed in een kleinschalige, veilige en herkenbare leefomgeving als onderdeel van Urtica de Vijfsprong.

Als je in een buitenhuis wilt wonen is het belangrijk dat je voor een belangrijk deel zelfstandig bent en voor jezelf kunt zorgen, zowel praktisch als sociaal/emotioneel. Het is belangrijk dat je kunt aangeven waarin en wanneer je hulp nodig hebt. In de buitenhuizen werken we met ambulante begeleiders. Dat betekent dat er niet altijd direct een begeleider is als je hem nodig hebt.

Als begeleiders in de buitenhuizen zijn wij erop gericht om zo veel mogelijk zelfstandigheid en eigen regie te ondersteunen. Waar nodig bieden we een helpende hand. Wij zien ‘onze bewoners’ als de regisseurs van hun eigen leven. Wij zijn er als begeleiders met name voor om deze ‘regisseursrol’ verder te ontplooien en ontwikkelen. Alle levensgebieden zijn hierbij aan de orde. We richten ons hierbij ook op de wijze waarop een bewoner deel uitmaakt van de ‘Urticagemeenschap’ en de grotere samenleving.

Het Smidshuis

Buitenhuis Het Smidshuis van Urtica Wonen

8 Nieuwe (2013) appartementen, 4 op de begane grond (met kleine achtertuin) en 4 op de 1e verdieping (met balkon) met mooi uitzicht en een gezamenlijke ruimte met wasmachine, droger, oven en t.v. Gelegen op een boerenerf waar de tuinder met zijn gezin in de boerderij woont. Een groot erf met fruitbomen, ruimte voor moestuin, parkeerplaatsen, gedeelte van de schuur waar fietsen e.d. gestald kunnen worden. Van ieder wordt enige inzet gevraagd bij het onderhoud van het erf. Dit erf ligt op het landgoed Hackfort, vlakbij 2 andere boerderijen van Urtica De Vijfsprong, waar 18 cliënten wonen. Fietsafstand naar het dorp is 10 min., naar het station 15 min. en naar de Vijfsprongboerderij 25 min.

Overweg 7 en 9

Buitenhuis Overweg Urtica Wonen

2 Recent gerenoveerde kleine woningen, ieder geschikt voor 1 persoon, op gunstige locatie vlakbij het station, dorp, bossen en de Vijfsprongboerderij met grote, diepe achter- en voortuin en een kleine schuur.

Biesterveld 68 en 70

Buitenhuis Biesterveld Urtica Wonen

2 Moderne huizen naast elkaar, gelegen in een woonwijk aan de rand van het dorp, station 10 min. fietsen, Vijfsprongboerderij 15 min. fietsen. Geschikt voor 2 tot 3 personen. Kleine vóór- en achtertuin, zelf met eventueel hulp van begeleiding te onderhouden. Een kleine schuur.

Overweg 10

Buitenhuis Overweg 10 Urtica Vorden

Een modern huis, 2 onder 1 kap, op gunstige locatie vlakbij het station, dorp, bossen en de Vijfsprongboerderij. Geschikt voor 2 personen. Met vóór- zij en achtertuin, die je zelf met eventueel hulp van begeleiding onderhoudt. Een kleine schuur aan het huis.

Wanneer kan je in een Buitenhuis wonen?

Meer informatie over wonen bij Urtica?

Neem contact met ons op!