• De Winkel van De Vijfsprong

De boerderijwinkel

We bieden alles wat op uw boodschappenlijstje staat: een uitgebreid assortiment biologisch-(dynamische) producten.

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 uur tot 16 uur. Op hemelvaartdag, donderdag 13 mei zijn we gesloten.

Coronamaatregelen: max 3 klanten tegelijk en mondkapje verplicht, ontsmettingsmiddelen zijn aanwezig

Onze pareltjes:

Wij zien het zo: de keuze voor je dagelijkse boodschappen heeft een effect op de wereld om je heen. Je beïnvloedt door je koopgedrag hoe er met de aarde wordt omgegaan. Hoe het landschap eruitziet. Hoe mensen en dieren behandeld worden. Wij proberen als winkel de verantwoordelijkheid voor deze keuzes te nemen door:

  • Uitsluitend biologische producten te verkopen, liefst BD
  • Te kiezen voor leveranciers en groothandels die qua visie, waarden en produktaanbod het meest bij ons aansluiten
  • Waar mogelijk te kiezen voor regionale en of Nederlandse producten
  • Te kiezen voor producten die geproduceerd zijn onder eerlijke omstandigheden (fair trade), in coöperatie met boeren of in een sociale context.

In onze winkel draait alles om goed en puur. Ons assortiment is puur in de zin van kwaliteit, smaak en vitaliteit, maar ook in de zin van goed voor de aarde en goed voor de mensen.

Onze winkel staat op het erf van een zorginstelling. Dat maakt onze winkel extra bijzonder. We bieden aan mensen die zorg of hulp nodig hebben een plaats waar zij zich kunnen ontwikkelen in (onderdelen van) de detailhandel. Zij zijn onze zeer gewaardeerde medewerkers. Voor velen van hen is het werken in onze winkel een opstap geweest naar werk bij andere winkels en/of opleidingen in deze sector.

We werken met zorg. Wij hebben aandacht voor iedereen die bij ons binnenkomt. Of je nu een kilo uien komt kopen of al je weekboodschappen bij ons doet. We streven ernaar dat onze klanten het bij ons naar hun zin hebben.

Over de ondernemers: Daisy en Nadja

Nadja: De Vijfsprong heb ik ontdekt door mijn broer die biologisch-dynamisch boer is en deze plek al heel lang kent. Vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis op deze plek. De omgang met de bewoners en zorgvragers vond ik meteen prettig: je bent goed zoals je bent.
Respect voor de mensen, de aarde, en wat er van het land komt - dit is waar ik graag aan mee wil werken.
Zo werk ik al weer een paar jaar in de winkel en nu ook, tijdens het verlof van Brigitta, als winkelier samen met Daisy.
Ook bereid ik af en toe de lunch samen met zorgvragers. Een gezonde, voedende maaltijd die bedraagt aan levenslust en herstel.
Ik voel me bevoorrecht dat we iedere week weer klanten blij mogen maken met prachtige producten van eigen erf en van uit de buurt.

Voel je welkom om eens een kijkje te nemen in onze prachtige winkel. We staan graag voor u klaar!

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag:
9:30 - 16.00 uur

Tel: 0575-471043

Meer informatie?

Over het productaanbod van de Vijfsprong? Over vrijwilligerswerk bij de Vijfsprong? Of over de zelfoogsttuin? Neem dan contact op!