Skip to main content

Het Hofhuis

In het buitengebied van Vorden ligt een mooie oude boerderij, het Hofhuis.
Hier wonen negen mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychische kwetsbaarheid.
De mate van zelfstandigheid is bij iedereen anders. De gewenste begeleiding wordt hier op aangepast. In het Hofhuis zoeken we naar een goede balans tussen rust en activiteit.

In de boerderij is een gezellig ingerichte gemeenschappelijke woonkamer met een houtkachel. Hier vinden gezamenlijke activiteiten plaats. In de open keuken wordt voor en door de groep gekookt. We gebruiken veel biologische producten, de zuivelproducten en het vlees komen van De Vijfsprong.

Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Sommige kamers hebben eigen sanitair, voor een aantal kamers moet dit nog gerealiseerd worden.
Buiten zijn veel rustige plekken te vinden, waar je met uitzicht op het schilderachtige kasteel Hackfort van de schoonheid van de omliggende natuur kan genieten. Het terrein rond de boerderij biedt daar volop mogelijkheden voor. Er is een beschutte wijngaard, een biologisch dynamische kruidentuin en een oude hooimijt.
In de zomer eten we onder de oude appelboom aan lange tafels en wanen ons als God in Hackfort.

Op het erf van het Hofhuis bevindt zich ook een beschutte werkplek. Hier wordt hout gezaagd, gekloofd en gestapeld. De hout gestookte cv voorziet alle appartementen en de woonboerderij van aangename warmte.
De dagbesteders van het Werkhuis werken tevens in het erfonderhoud en in de wijngaard.

Op het Hofhuis wordt 24-uurs zorg geboden.

    Meer informatie?

    Over wonen bij Urtica? Neem contact met ons op!