Skip to main content
  • Werken bij Urtica in het Werkhuis

Werken in het Werkhuis

Het Werkhuis is op de locatie Hofhuis. Diverse mensen die er wonen en voor wie het fijn is wonen en werken dichtbij elkaar te hebben, werken in het Werkhuis. Er komen ook bewoners van andere plekken voor wie het fijn is om in een kleine overzichtelijke situatie te werken. Er is een eigen ruimte waar je ’s ochtends met elkaar begint en het werk verdeelt. Ook eet je er tussen de middag met elkaar. In het Werkhuis werk je met hout, in de tuin en soms zelfs in een wijngaard, die naast de tuin van het Hofhuis ligt. De wijngaard hoort niet bij Urtica De Vijfsprong maar we werken er wel mee samen. We doen ook klussen voor anderen; als er mensen moeten verhuizen bijvoorbeeld of schoonmaken in de zuivel.

Wat kun je allemaal doen in het Werkhuis?

Je kunt stammen van een boom tot hout voor de kachel zagen, in de tuin werken en het erf verzorgen. Bomen worden gesnoeid en alle tuinwerkzaamheden van zaaien tot onderhouden en oogsten zijn nodig. Soms zijn er klussen van Natuurmonumenten. Of klussen op andere plekken binnen Urtica De Vijfsprong.

Wie kunnen dit werk doen?

Mensen die sterk zijn en van buiten werken houden. Mensen die willen sjouwen en met machines om kunnen gaan; die het fijn vinden om met hun lichaam zwaar werk te doen. Maar ook mensen die van lichtere werkzaamheden in de tuin houden, zoals schoffelen, snoeien en opruimen.

Wat kun je leren in het Werkhuis?

Je kunt leren om met machines om te gaan waarmee de boomstammen gezaagd worden. Je kunt leren om hout voor de kachel te zagen zodat de mensen er in de winter weer lekker warmpjes bijzitten. Je kunt leren samenwerken om het werk te verdelen. Soms kun je op andere plekken zoals in de zuivel helpen schoonmaken. Dan leer je ook andere plekken te ontdekken en te onderzoeken en je kan ontdekken dat dit ook leuk kan zijn. Wie graag wil kan op vrijdag in de wijngaard werken; dan leer je hoe je de wijnranken moet verzorgen en in het najaar kun je druiven plukken.

Waarom is het er fijn?

Het is een kleine overzichtelijke situatie. Er zijn voldoende plekken waar je je even terug kunt trekken als je rust nodig hebt. Het ligt heel mooi in de natuur; dat geeft rust en ruimte. Je kijkt uit op kasteel Hackfort en dat maakt het tot een bijzondere plek. Ook het werk is overzichtelijk en er zijn verschillende soorten werkzaamheden. Sommige werkzaamheden zijn een echte uitdaging. Op veel verschillende manieren kun je iets voor anderen betekenen.

Vacatures

Bekijk hier de vacatures bij Urtica De Vijfsprong! 

    Meer informatie over werken bij Urtica?

    Neem contact met ons op!