Skip to main content
  • Urtica werkgebied Huis

Werken in het Huis

De mensen die in het Huis werken, zorgen ervoor dat de algemene ruimte van Urtica de Vijfsprong er gezellig, verzorgd en schoon uitziet. Daarnaast verzorgen zij, voor deelnemers en medewerkers, een gezamenlijk koffiemoment in de ochtend en een warme maaltijd tussen de middag.

 Wat doe je als je in het Huis werkt?

Wij, van het Huis, zorgen voor de mensen en de omgeving. We creëren een warme, huiselijke sfeer. Wij zorgen voor verse koffie met lekkere koekjes. Wij zorgen elke werkdag voor een smakelijke warme maaltijd. We zorgen ervoor dat in de winter de kachel brandt, dan is het lekker warm als iedereen om tien uur s’ ochtends naar ‘ons’ Huis komt. We houden ervan om voor ons Huis te zorgen. In de zomer kleden we de ruimte in het huis aan met vaasjes bloemen of bloeiende takken. Maar we doen ook schoonmaakklussen en de huishoudelijke was. We vegen het erf en onderhouden een gedeelte van de siertuin. In de ochtend ligt het accent op de koffie en maaltijd, in de middag meer op de poetsklussen.

Wie kan er in het Huis werken?

Doordat we zoveel verschillende dingen doen kan eigenlijk iedereen in ons werkgebied werken!
Naast taken die wat meer vragen om ze onder de knie te krijgen (bijvoorbeeld koken) zijn er ook meer eenvoudige taken (bijvoorbeeld tafeldekken). Sommige mensen hebben veel begeleiding nodig, anderen kunnen meer zelfstandig hun taak uitvoeren. Voor allen is in ons werkgebied ruimte.
De dagelijks terugkerende werkzaamheden zorgen voor een vaste structuur.

Wat kun je leren in het Huis?

In de keuken kun je leren om samen met anderen een maaltijd voor ongeveer 30 à 40 personen te bereiden. In de keuken kan je samenwerken, maar je kan ook zelfstandig taken uitvoeren.
Je kan leren zelfstandig te werken door bijvoorbeeld de koffietaak of een poetsklus, na een aantal keer samen te hebben gewerkt, alleen uit te voeren. Naast de taken in het werkgebied leer je ook om behulpzaam te zijn en oog te hebben voor de ander.

Wie worden er blij van het werk dat in het Huis wordt gedaan?

Ons werk wordt gewaardeerd door alle deelnemers en medewerkers van Urtica de Vijfsprong.
De koffie, het eten, de schone ramen, frisse toiletten en een mooie tuin, daar is iedereen blij mee. 😊

Vacatures

Bekijk hier de vacatures bij Urtica De Vijfsprong! 

    Meer informatie over werken bij Urtica?

    Neem contact met ons op!