Bericht van Stichting Grondbeheer

Geachte heer/mevrouw,

Als alternatief voor onze jaardag, die afgelopen juni niet kon doorgaan, nodigen BD Grondbeheer en de BD-Vereniging u uit voor twee bijzondere ervaringen:

> Donderdagavond 29 oktober van 20 tot 21:30 uur
Webinar 'Continuïteit & vitaliteit van biodynamische landbouwgrond', met dank aan de Antroposofische Vereniging die haar techniek hiervoor beschikbaar stelt.

> Bij daglicht wanneer het u uitkomt & op eigen gelegenheid!
12-zintuigenwandeling bij zorgboerderij Urtica de Vijfsprong in Vorden

 

Programma webinar; aanmelden via: www.motief.online/evenement; klik in de agenda op het webinar van 29 oktober en meld u vervolgens aan via het contactformulier.

20:00 uur | opening, Kees van Biert, BD Grondbeheer & Maria Inckmann-Van Gaalen, BD-Vereniging

20:15 uur | Astrid van Zon, Urtica de Vijfsprong, vertelt haar visie op de waarde van vrije grond voor de continuïteit van zorgboerderijen in het algemeen en voor de Vijfsprong in het bijzonder. Ze zal ingaan op de vitaliserende werking van biodynamische landbouw voor mens, dier, plant en aarde. Ook zal ze haar passie voor koeienhoorns in relatie tot vitaliteit met ons delen.

20:45 uur | Guus van Imhoff, boer op de Vijfsprong, en Luc Ambagts, BD-Vereniging, gaan met elkaar in gesprek over mest en compost. Het gesprek is een eerbetoon aan Derk Klein Bramel, die zijn familiebedrijf de Vijfsprong heeft getransformeerd naar een zorgboerderij voor de gemeenschap. Derk wilde graag meer aandacht voor de magische kracht van compost. Compost is een vliegwiel voor een vitale bodem, en daarmee voor vitale planten, dieren en mensen. Composteren is ook een metafoor om vanuit ideeën tot wijsheid en initiatiefkracht te komen.

21:15 uur: afronding, Kees van Biert & Maria Inckmann-Van Gaalen

21:30 uur: einde.

 

Praktische informatie over de 12-zintuigenwandeling
Startpunt: de boerderijwinkel van Urtica de Vijfsprong, Reeoordweg 2a, 7251 JJ Vorden. 
De wandeling is circa 1,5 kilometer, schitterend in elk seizoen en geschikt voor volwassenen en kinderen. U kunt de wandeling in 30 á 45 minuten lopen maar als u er een intense ervaring van wilt maken, is het fijn om er meer tijd voor te nemen.

Komt u tijdens de openingstijden van de boerderijwinkel op dinsdag t/m zaterdag van 9:30 tot 16 uur? Dan krijgen u en uw wandelmaatje(s) bij het tonen van deze brief een appel cadeau voor onderweg en een leen-wandelgids. Komt u buiten de winkeltijden? Download de wandelgids dan via: www.bdgrondbeheer.nl/wandelgids.

We hopen u online te zien tijdens het webinar, en als u komende maanden (of komend jaar) de wandeling gaat lopen, wensen wij u veel plezier op de vrije grond van Urtica de Vijfsprong!

Met vriendelijke groet,

Kees van Biert
Voorzitter BD Grondbeheer