Skip to main content

Collega worden bij Urtica De Vijfsprong?

Voel je je aangetrokken tot het werken in een zelf ondernemend team? Samen met je collega’s een team vormen waarbij ieders kwaliteit ingezet kan worden. Waar gelijkwaardigheid en wederkerigheid in het werken met de bewoners en deelnemers in het werk en als collega’s belangrijke waarden zijn. Als je zin hebt om zelfstandig te werken en eigen verantwoordelijkheid te nemen, een open blik hebt en interesse hebt in mensen en diversiteit ben je bij ons aan het juiste adres.

Verschillende werkplekken

Binnen Urtica zijn er veel verschillende mogelijkheden om te werken. Zo kun je werken in een behandelteam GGZ, als woonbegeleider in een kinderhuis, als woonbegeleider bij mensen met een verstandelijke beperking of chronische psychische kwetsbaarheid. Ook kun je werken in de werkgebieden; dan is het fijn als je ook een achtergrond hebt in de BD-landbouw of kunst. Ook hier geldt: in de eerste plaats staat de mens voorop. De boerderijen waar mensen wonen zijn allemaal mooi gelegen in de natuur.

Hoe werk je in een zelf ondernemend team?

Medewerkers binnen Urtica De Vijfsprong werken in zelf ondernemende teams. Wat dat betekent? Het betekent dat je samen met je collega’s richting geeft aan hoe je als team zo goed mogelijk de bewoners en deelnemers kunt ondersteunen in een leven met kwaliteit van bestaan waarin het eigen levensverhaal leidend is zodat de eigen wensen en keuzen en eigen verantwoordelijkheid eigen regie en eigen verantwoordelijkheid belangrijk zijn. In het team heb je met elkaar zoveel mogelijk eigen regie en maakt eigen keuzen om dit zo goed mogelijk te ondersteunen.

Kaders

Bij zelf ondernemen horen ook kaders. Kader is een wonderlijk woord voor grenzen die nodig zijn; door de grenzen ontstaat er ruimte hoe je met je team zelf kunt ondernemen. Er is bijvoorbeeld een kader voor goede zorg, voor financiën en voor personeel. Het betekent niet dat je alles samen uit moet zoeken; de controller, de HR-adviseur, kwaliteitsmedewerker en een teamcoach ondersteunen het team. Die brengen in wat er vanuit de wet en regelgeving nodig is; je kunt hen ook zelf betrekken als er vragen zijn.

Ontwikkeling

In het team zijn ieders kwaliteiten zichtbaar en vullen elkaar aan. Het team waardeert elkaar in kwaliteiten en aandachtspunten voor de eigen ontwikkeling in een jaarlijks waarderingsgesprek. Hoe blijf je met elkaar in ontwikkeling en kun je ook werken aan je eigen ontwikkeling. Een teamcoach begeleidt dat proces.

Meer informatie over werken bij Urtica?

Neem contact met ons op!