Skip to main content

De Roos

Op het erf van De Vijfsprong staat een bijzonder gebouw dat in 2019 is opgeleverd. Het heeft als basisvorm een vijfhoek. Zo past het bij de vijfsprong van wegen waaraan Urtica De Vijfsprong zijn naam te danken heeft. Het is licht en open en heeft veel houten elementen. Het herbergt 9 ruime appartementen met een eigen douche en toilet. Zo kun je je op jezelf terugtrekken of privébezoek ontvangen. Er is ook een gemeenschappelijke woonkeuken. Hier kun je elkaar ontmoeten en gezamenlijk eten.

In de Roos wonen mensen met een verstandelijke beperking. Soms hebben zij daarbij ook een psychische kwetsbaarheid. De meeste bewoners vinden het fijn om dicht bij de boerderij te wonen. Zij horen graag de koeien als zij loeien. Zij houden van het werken op de boerderij. Maar er zijn ook bewoners die liever elders werken.

De boerderij ligt in het mooie coulisselandschap van de Achterhoek. Dus je kunt heel makkelijk even een wandelingetje maken door de natuur. Overdag komen er veel mensen werken; dat zorgt voor beweging en gezelligheid. Als je het te druk vindt, zijn er altijd mogelijkheden om meer in rust te werken.

Op de dagen door de week eet je in het Atrium, een plek op het terrein waar iedereen koffie en thee drinkt en tussen de middag mee kan eten. Er is dagelijks een kok die met deelnemers kookt waarbij de verse producten van de boerderij worden gebruikt. In het weekend kook je met elkaar.

De boer en boerin met hun drie kinderen wonen ook op het erf. Het zijn je buren. Een andere buur is de kaasmaakster. Zij woont naast De Vijfsprong. Op het erf is nog een huis, dat heet de Lelie. Hier wonen door de week 7 mensen. Zij zijn er voor een periode om te herstellen.

    Meer informatie?

    Over wonen bij Urtica? Neem contact met ons op!