• Werken bij Urtica in de Technische Dienst

Werken in de Technische Dienst

Urtica De Vijfsprong heeft een eigen technische dienst. De deelnemers die hier werken doen allerlei klussen. Zij repareren van alles wat niet meer werkt of kapot is. Zij doen onderhoud aan machines, knappen kamers op en nog veel meer. De technische dienst komt op alle locaties en bij alle huizen in het dorp. In dit werkgebied kunnen een paar deelnemers werken of met bepaalde klussen meedoen.

Wat kun je allemaal doen bij de technische dienst?

’s Ochtends wordt gekeken welke klussen zijn aangevraagd. Dan wordt afgesproken wat haast heeft en wat even kan wachten. Soms worden er hele kamers opgeknapt, soms wordt er alleen geschilderd. Of er worden schilderijen opgehangen, schroeven ingedraaid, een tafelpoot weer vastgezet. Op één dag in de week worden er meubels gemaakt. Zo is er al een hele keuken gemaakt, maar ook een kapstok, een tafel, en een bureau. Daar kun je bij helpen door te schuren en te lakken. Je kan ook houten kinderspeelgoed maken.

Wie kunnen dit werk doen?

Iedereen die een beetje handig is en het leuk vindt om dingen weer te herstellen of nieuwe meubels of speelgoed te maken. Het kan best inspannend zijn en soms moet je heel precies te werk gaan. Dus als je het leuk vindt om nauwkeurig te werken dan ben je hier op je plek. Het is belangrijk dat je het leuk vindt om op verschillende plekken te werken.

Wat kun je leren bij de technische dienst?

Schuren, timmeren, lakken, schilderen, schroeven indraaien, te veel om op te noemen. Je werkt in een klein team en gaat er met elkaar op uit. Dat betekent dat je met elkaar moet afstemmen en afspraken maken. Zo leer je ook samen te werken.

Waarom is het er fijn?

Het is een klein team, dus het is overzichtelijk met wie je werkt. De mensen zijn altijd blij als je komt helpen iets te herstellen. Dan krijg je waardering en dat is fijn.

Vacatures

Bekijk hier de vacatures bij Urtica De Vijfsprong! 

Meer informatie over werken bij Urtica?

Neem contact met ons op!

Reeoordweg 2a
7251 JJ  Vorden
Webteur

Algemeen 0575 - 55 34 59
Winkel 0575 - 47 10 43
Spoednummer voor cliënten van Urtica 0575 - 55 73 54