Ervarings verhalen Urtica de Vijfsprong

"Mijn tijd op Urtica de Vijfsprong."

“Als ik terugdenk aan mijn tijd op Urtica De Vijfsprong komt er als eerste boven dat daar altijd de uitnodiging was om mezelf te zijn. Mezelf te laten zien en te zijn met wat er is. Ik werd hier zelf behoorlijk in uitgedaagd, want in de groep voelde ik mij niet gelijk welkom. Ik worstelde hiermee omdat ik juist probeerde oude patronen van mezelf continu aanpassen te doorbreken. Mocht ik mezelf zijn? En wie was dat dan?

Ik kwam erachter dat ik mij continu spiegelde aan anderen en heb de opname nodig gehad om zicht te krijgen op deze patronen. Ik heb me gesteund gevoeld door de begeleiding om dicht bij mezelf te komen. Te zakken en te voelen. En ik mocht erover delen, elke keer weer.

Het is fantastisch dat er een plek als de Urtica De Vijfsprong is, waar je de tijd mag nemen om nieuwe stappen te zetten. Waarin je je kan verbinden met jezelf, met een groep, en bovenal met de natuur. Ik genoot van de vele culturele activiteiten en de antroposofische jaarfeesten. Voor mij was dit echt een meerwaarde. Samen de dag openen, zingen, een verhaal vertellen. Ik voelde daardoor de kracht van een gemeenschap waar iedereen zichzelf mag zijn.

Ik vond het heel leuk om mee te helpen met het organiseren van activiteiten en kwam zo ook weer meer in mijn kracht te staan. Eerst was ik bang voor de mening van anderen, dat ze dat overdreven zouden vinden. Later kon ik meer zien, dat dit mijn kwaliteit is die ik met de gemeenschap mag delen.

Ik hoop dat de Vijfsprong nog voor veel mensen een waardevolle vruchtbare plek mag zijn."

De Vijfsprong, Verhaal, Ervaring