Skip to main content
  • Urtica werkgebied winkel

Werken in de Winkel

Op het erf staat een ruime winkel. Hier worden onze eigen verse groenten, vers gemaakte kaas en zuivel en de eieren van onze eigen kippen verkocht. Ook zijn er heel veel andere producten te koop zodat de klanten alles wat ze nodig hebben voor het eten, schoonmaken of lichamelijke verzorging bij ons kunnen kopen. In de winter verkopen we de bijenwaskaarsen of andere (vilten) producten die deelnemers in de winterwerkplaats gemaakt hebben. Er zijn kaarten te koop die door bewoners of medewerkers gemaakt zijn. Er hoort ook een 'Rustpunt' bij de winkel; buiten kunnen fietsers of wandelaars wat drinken maken of als het regent kunnen zij wat bestellen in de koffiehoek.

Wat kun je allemaal doen in de winkel?

Iedere morgen halen we de groente uit de koeling en we leggen deze in de van hout gemaakte bakken. In de namiddag als we gaan sluiten zorgen we ervoor dat groenten weer gekoeld worden, zodat ze goed blijven. In de winkel houden we in de gaten dat de er voldoende producten in de vakken liggen. We letten op dat een product in de winkel niet over de datum is. We staan achter de kassa zodat de klanten kunnen betalen. We bestellen brood bij Driekant en zetten het klaar voor de klanten. We zorgen dat er in het 'Rustpunt' buiten voldoende te drinken en te versnaperen is. Het allerbelangrijkste is dat we een welkom voor de klanten verzorgen en dat we hen kunnen vertellen over onze producten.

Wie kunnen dit werk doen?

Mensen die goed kunnen sjouwen en tillen. Mensen die het leuk vinden om andere mensen te woord te staan en te helpen producten te vinden. Mensen die het leuk vinden om achter de kassa te staan zodat de klanten kunnen betalen. Mensen die goed op kunnen letten dat er voldoende is en het dan aanvullen.

Wat kun je leren in de winkel?

Je kunt leren om met veel verschillende mensen, die in de winkel komen, om te gaan en hen te helpen bij vragen. Je kunt ook leren om op een kassa te werken en wisselgeld aan klanten te geven, of te werken met het pinapparaat. Je kunt leren om te verzorgen dat de winkel een mooie uitstraling heeft. Je kunt leren overzicht te houden en ervoor te zorgen dat de vakken altijd goed zijn bijgevuld. En op te letten dat producten een goede datum hebben om te kunnen verkopen. Je kunt leren brood te snijden of kaasstukjes. Je kunt leren hoe je klanten te woord staat en hen goed verder kunt helpen. 

Waarom is het er fijn?

In de winkel werk je met een paar mensen samen. Samen verzorg je alles. Er gebeurt altijd wel wat in de winkel. Als het goed gaat zijn de mensen blij en merk je dat meteen. Ook komen er bewoners en medewerkers in de winkel en zo leer je een heleboel mensen kennen.

“Het is een schoon en rustig werkgebied en als een klant tevreden is, geeft je dat een goed gevoel.” 
(medewerker in de winkel) 

Vacatures

Bekijk hier de vacatures bij Urtica De Vijfsprong! 

    Meer informatie over werken bij Urtica?

    Neem contact met ons op!