Skip to main content
  • Urtica werkgebied zuivel

Werken in de zuivel

De mensen die in de zuivel werken verwerken alle melk die de ‘Vijfsprongkoeien’ geven tot verschillende zuivelproducten. Er wordt door het zuivelteam yoghurt, kwark, slagroom en natuurlijk ook kaas gemaakt. Aan het einde van elke werkweek worden al deze producten rondgebracht naar diverse winkels en restaurants in en buiten de regio. Uiteraard verkopen we deze producten ook in onze boerderijwinkel op het erf.

Zuivelmedewerker: “Ik vind het zo mooi dat ALLE melk van onze eigen boerderij hier wordt verwerkt en dat daar elke week weer verse en mooie producten uit voortkomen.”

Wat doe je als je in het Zuivelteam werkt?

Er zijn een heleboel taken te doen in ons werkgebied. Naast de vaak drukkere taken in onze productieruimte zoals bijvoorbeeld afvullen van yoghurt, ophangen van de kwark, en schoonmaken van de tobbes zijn er ook meer rustige klussen. Bijvoorbeeld de coating van onze kazen, het etiketteren van de flessen, het schoonspoelen van teruggebrachte fust, pakbonnen maken of het vouwen van kwarkdoosjes.

Wie kan er in de Zuivel werken?

Er kunnen mensen werken die drukke taken of juist meer rustige taken kunnen doen. Erg belangrijk is wel dat je schoon en precies kan werken. En het is ook fijn als je enigszins zelfstandig kan werken. De vaste productiedagen (elke dag van de week is een bepaald product aan de beurt) zorgen voor een vaste structuur.
Een zuivelmedewerker: “Ik hou van de afwisseling, de ene keer mag ik kazen coaten, de andere keer snijd ik etiketten of mag ik zelfs helpen met kaas maken.”

Wat kun je leren in de Zuivel?

Je kunt hier alles leren over hoe je yoghurt, kwark en kaas maakt van melk. Maar je kunt hier ook een heleboel andere dingen leren. Bijvoorbeeld wat er allemaal moet gebeuren voordat de producten zijn verpakt. Of om bestellingen klaar te zetten. En omdat we in een team werken, leer je hier heel goed samen te werken. Je kunt dus heel veel leren bij ons! 

Een zuivelmedewerker: “Je krijgt hier een grote verantwoordelijkheid. Elke week zet ik alle bestellingen klaar voor o.a. de winkeliers. Het feit dat de bestellingen elke keer weer af moeten en dat het ook moet kloppen vind ik erg leuk.’’

Wie worden er blij van het werk dat in het werkgebied Zuivel wordt gedaan?

De klanten in en buiten de regio. De boerderijwinkel op het erf en iedereen die daar zijn kaas en kwark komt halen. En natuurlijk ook de bewoners, deelnemers en medewerkers van Urtica de Vijfsprong. Iedereen geniet van die heerlijke, eerlijke zuivelproducten die wij in ons werkgebied maken.

Vacatures

Bekijk hier de vacatures bij Urtica De Vijfsprong! 

    Meer informatie over werken bij Urtica?

    Neem contact met ons op!